dilluns, 20 de març del 2017

T'han piratejat Twitter?

#hoenviojo, alfabetització adults, alfabetització digital adults madurs, classes, Ho Envio JO, Twitter, twitter ho envio jo

T'han haquejat Twitter? Què ha passat amb Twitter aquests dies?


Durant la segona setana de març, vam veure com Recep Tayyip Erdogan, el president de Turquia, carregava amb duresa contra Holanda i fins i tot deixava caure la possibilitat d'imposar-li sancions econòmiques. Això ha derivat, d'entre d'altres possibles motius, en milers de comptes piratejats, haquejats o hackejats, exhibint un missatge de text amb referències nazis i pro-Erdogan.

Com saber si el nostre compte de Twitter està infectat? Han publicat en nom nostre?

Doncs hauríem d'entrar-hi i intentar detectar si hi ha quelcom estrany. Per exemple el símbol de l'esvàstica nazi o hastaghs com ara #Nazihollanda o #Nazialmanya junt amb un text, que també pot aparèixer amb un enllaç web que apunta a un vídeo penjat a Youtube. 

S'hi pot llegir el missatge de "això és per donar-te una bofetada otomana", essent la data de 16 d'abril una referència del dia en què Turquia celebrarà un referèndum sobre canvis en la seva Constitució que podrien mantenir Erdogan governant i en el poder fins el 2029. Atenció que els pirates informàtics no busquen només perfils de Twitter molt actius o de famosos, o ONGs, sino que volen arribar a un nombre màxim de visualitzacions, així que la teva també pot estar afectada. 

Revisa el teu perfil, canvia la contrasenya per una més segura, desconnecta't de Twitter tots els dispositius on el tens instal·lat, i torna a entrar-hi amb el nou usuari i contrasenya. De tant en tant, és bo fer-ho.

Si tens dubtes, CONTACTA AMB Ho Envio JO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada