dimarts, 4 d’abril del 2017

Jo m'assemblo a....Ens pispen les dades

#hoenviojo, alfabetització adults, alfabetització digital adults madurs, classes, hackejats, haquejat, Ho Envio JO, vonvon,vonvon ho envio jo, #applicacions, #applicació


Vol saber a quin famós t'assembles? Què saben els teus amics de tu? Com seràs en 40 anys? Sempre ens enganxen amb el mateix, i hi caiem una i una altra vegada.


 Fa molts dies que estem veient per la xarxa, moltes aplicacions a les que donem més permisos dels que ens pensem, per a que ens diguin a quin famós ens assemblem. Has utlitzat alguna d'aquestes eines? Doncs aquesta informació t'interessa. Vigila que de vegades aquestes #applicacions, són un risc, i no ens ho pensem.

   I com ho fan? Doncs és MOLT senzill, ens ofereixen alguna cosa divertida, i que ens fa sentir importants. La similitud amb famosos, aquell aire, l'utilitzen realment per a robar-te les dades. Has pensat quines dades els has donat Has pensat que dient que "Si, que acceptes el servei", es queden amb el teu correu, el teu perfil, la teva foto, i de vegades amb totes les dades del teu perfil. 

 Una aplicació que tenint en compte els teus trets fisonòmics, et busca semblant, de vegades no tan raonable, amb una megaestrella, un superheroi o un futbolista. A què famós, futbolista, amic o ànima bessona et sembles? Com seràs d'aquí a uns anys? Preguntes existencials que tots hem volgut resoldre alguna vegada en la nostra vida i que, per fi, a través d'aquesta aplicació, trobem respostes. I ja fa temps que van!

#hoenviojo, alfabetització adults, alfabetització digital adults madurs, classes, hackejats, haquejat, Ho Envio JO, vonvon,vonvon ho envio jo, #applicacions, #applicació

Imatge web Vonvon.me



    No és una aplicació qualsevol sinó que es tracta d'un senzill programari que compara els teus trets fisonòmics amb els futbolistes, cantants, actors / actrius, els teus contactes i qualsevol alternativa que se'ls hi ocorri. Van a on més ens dol: l'ego i la nostra imatge personal. A més, t'ofereixen múltiples opcions com saber com seràs de vell, per exemple, que fan que la teva curiositat s'hagi convertit a aquest web en una de les aplicacions més #virals de les xarxes socials.

    Atenció, és molt  perillós d'acceptar l'accés de certes aplicacions a través de l'#applicacio de la teva xarxa social. Per a un ús ocasional i empès per l'oportunitat i la curiositat, li estàs cedint la ingent quantitat de dades emmagatzemades a Facebook a una app desconeguda.

   L'aplicació viral és #vonvon va començar accedint a totes les dades de milions d'usuaris que es registren a través de Facebook (ull, no a les contrasenyes d'accés al teu Facebook). Tot i que serem nosaltres mateixos els que autoritzavem l'accés a l'aplicació.

Recomanacions importants


1-NO és recomanable introduir dades personals (molt menys contrasenyes) en #applicacions directament des de les xarxes socials

2- No et registris a #applicacions a través de les xarxes socials, solen anar associades a servidors que no utilitzen un certificat per demostrar la seva identitat al teu navegador i, per tant , serà més fàcil que qualssevol es faci passar per aquest lloc web en qualsevol moment i et robi les dades personals.

3- De vegades i per desconeixement, accedeixes a una web simulada d'aquest servei, tenint en compte que no té certificat de seguretat i que les dades de titularitat del domini i del servei estan ocults, segur que ja t'han pispat les dades.

4- Llegeix sempre les condicions d'us de les #applicacions, i si pots descarrega-les d'un lloc on hi confies.

5- Donar-se d'alta és mol fàcil, donar de baixa el servei no ho és tant, i mai sol estar la pàgina en castellà, amb la qual cosa, de vegades no s'entén massa bé què ens diuen.


I recorda, que la curiositat, l'ego, o veure que els altres també ho han fet, són eines que utilitzen per a robar-te les dades, les claus del teu perfil, i ves a saber què més. 

Si tens dubtes, CONTACTA AMB Ho Envio JO.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada